Inledning

NATURBILD 1 (2)

Mitt namn är Margareta Nilsson och under många år jobbade jag intensivt med att ta reda på så mycket som möjligt om min hembygd. På bloggen Berfendalshistoria vill jag dela med mig av bilder, fakta och minnen om Berfendal. Jag har koncentrerat mig på gårdar och torp under 1800– och 1900-talet.

Bilden ovanför är en översiktsbild över Berfendal på 1930-talet, taget från Bottnaberget. I centrum av bilden syns Holma och skolan och längre upp syns kyrkan. Klicka på bilden för att se den i större storlek.

Kom gärna med kommentarer, information och frågor genom att tryck på ”svara” ovanför.

2 reaktioner på ”Inledning

  1. Väldigt roligt att läsa och se bilderna från Myrane under Hedum. Jag fick tidigare i år kontakt med ättlingar i USA till Axel i Myrane genom DNA-släktforskning. Har tänkt kontakta dem och höra om de sett dessa bilder förut. – Axel var kusin till min gammelmorfar. Vet du att hennes tilltalsnamn var Fredrika? Hennes syster Mathilda var min gammelmorfars mamma och de kom från Bottna Kronogård. /Yvonne

    Gilla

  2. Hej🎶
    Har börjat med släktforskning och har hamnat i Gerrebo Bärfendal.
    Min morfars farfar bodde på ett torp u Gerrebo. Han hette Elias Olsson född 1830 01 03 o var gift med Maja Stina Hansdotter född 18301003. De fick Tankred Hildemar Eliasson Olsson.
    Tankred gifte om sig efter Majas död med Amalia Pettersson född 18330325..
    Jag undrar om du vet något om torpet och vilka som bodde där runt 1880.
    Bästa hälsningar Yvonne
    manni48@live.se

    Gilla

Lämna en kommentar